kavala palio

Παληό Καβάλα.
Το Παληό (Παλιό, Palio) είναι τα δυτικά προάστια της Καβάλας. Κύρια χαρακτηριστικά είναι η άναρχη δόμηση, οι εντυπωσιακοί ιδιωτικοί κήποι και βίλες, αλλά και το γοητευτικό σκηνικό. Το Παληό έλκει την δυναμική ομάδα των ατόμων, συνήθως πλουσίων, που έχει ταυτόχρονα τις ιδιότητες του τουρίστα, του επενδυτή αλλά και του εν δυνάμει μόνιμου κατοίκου.

Τα ενοίκια (για μηνιαίες διακοπές) για το καλοκαίρι του 2018 ενδεικτικά κυμαίνονται στα €1800/μήνα για lux μεζονέτες και € 1200/μήνα για lux διαμερίσματα. Η τιμή διαφοροποιείται ανάλογα με την πρόσβαση ή θέα προς τη θάλασσα αλλά και την ποιότητα κατασκευής. Η ζήτηση το 2018 αναμένεται στα ίδια επίπεδα με τα τελευταία χρόνια.

Παληό δυτικά πανοραμική

Παληό, παραλιακή.

Αρχιτεκτονική, bungalows

Αρχιτεκτονική

Καβάλα η πόλη των χρωμάτων!


Αρχιτεκτονική

Καβάλα η πόλη των χρωμάτων!

Παληό, παραλιακή.

Καβάλα η πόλη των χρωμάτων!

ΠοδηλασίαΑρχιτεκτονική

Χρωματα σε μελί, λευκη είσοδος σε σχήμα V, και θυρεός.

Το παληο διαθέτει βασικές υποδομές όπως ένα δημόσιο σχολείο,  ένα ιδιωτικό νηπιαγωγείο/παιδικός και βιολογικό καθαρισμό. Διαθέτει ένα μικρο αριθμό από μικρά ξενοδοχεία 2 και 3 αστέρων καθώς και ταβέρνες που λειτουργούν το καλοκαίρι.

Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Εκπαιδευτήριο Θωμά Facebook
Κέντρο προσχολικής αγωγής - Ιδιωτικό νηπιαγωγείο - Παιδικός & βρεφονηπιακός σταθμός - Φροντίδα παιδιών - Διδασκαλία.

Υπηρεσιες.
Ανάπτυξη κοινωνικότητας, Συζήτηση, ανάπτυξη θεμάτων, Τραγούδι, Ρυθμική και μουσικοκινητική αγωγή, Ψυχοκινητική αγωγή, Αισθητηριακές ασκήσεις, Ασκήσεις νοητικών λειτουργιών και τεστ Προσχολικής Αγωγής αναλόγως την ηλικία, Παιχνίδι, Χειροτεχνίες, Ζωγραφική, Κουκλοθέατρο, Παραμύθι, Θεατρικό παιχνίδι, Πλήρης προετοιμασία για το δημοτικό,  Μουσική,  Χορό,  Εκδρομές, Καλλιτεχνικό εργαστήρι, Σχολικό λεωφορείο, Διαδραστικός πίνακας.

Ψυχιατρική Κλινική «Η Γαλήνη»
Το θεραπευτήριο «Η Γαλήνη» ιδρύθηκε το 1967 στην περιοχή Παληό Καβάλας, με κύριο σκοπό την αντιμετώπιση των ψυχικών παθήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Σήμερα η Ψυχιατρική Κλινική «Η Γαλήνη» έχει τη δυνατότητα νοσηλείας των ασθενών, σε ένα τριώροφο οικοδόμημα με υψηλές προδιαγραφές και ανακαινισμένους χώρους, όπου εφαρμόζονται σύγχρονοι θεραπευτικοί μέθοδοι που σκοπό έχουν όχι μόνο την αντιμετώπιση της ψυχικής ασθένεια, αλλά και την ενεργοποίηση και κοινωνικοποίηση των νοσηλευομένων.